Skip to content
Advertisements

Alhamdulillah 2018,Cheers ,welcome 2019

Salam Bismillah,,,Alhamdulillah bye bye 2018 lah
Cheers,welcome,2019,dengan salam syukur kerana Allah

Bye bye 2018,Welcome 2019,,syukur selalu

Saat langit masih gelap sampai cerah,sy blogging la
Di pagi Tirai detik 2019,muncul dengan rahmat Allah Taala

Bye bye 2018,,Welcome 2019,,

subhanallah,walhamdulillah Allahuakbar

Nah,,cheers dengan koleksi air lah?
Oh tidak?,Cheers,humble dengan rahmat Allah

Temui koleksi blogging awal 2019,semoga okay,,

 

koleksi air buah kiwi,air awet muda,,, kiwifruit,?jika serasi sihat sambung minum, ambil ubat bila perlu itu,, dan sebaliknya,,,,kalau tidak ok,,jangan marah sy,,itu kuasa Ilahi,sudah kehendak Allah,dunia tempat ujian,,ada isu alergik,,awas?,akhirat free alergik jika ke syurga,,beramal soleh elak alergik neraka,,astagfirullah   ,,,

 

air apa pula,?air sedikit manis kasi mak/ayah,somi ker, sidia ker ,,suka makan ubat semoga bebas alergik,,, benda Allah ini,pun mesti try dulu, jika serasi sambung,jika sebaliknya awas,,,,Bismillah,,

 

air strawberry? jika serasi sambung minum dan sebaliknya,, sekadar hiasan,,sejujurnya biar cantik agamaNya jangan jer cantik rupa ,,maaf cakap lah,,

 

Kalau boleh cer,elak makan ubat dengan air gas elak risiko kesan sampingan yang tidak di undang?mesti yang sudah try ,,tahu,faham,jelas,,err mana contoh?,,emmm,,jangan marah ya coca cola,,,,maaf cakaplah,,ini,kes  makan ubat jer,,,,

 

Nauzubillahiminzaalik,,ya ampun,,astagfirullah,
kalau nak meninggal dunia,kalau berdaya,biar atas tikar solat di tanah suci Madinah,atau raudah Madinah,dekat dengan Nabi SAW,di makam di Baqi sana,lebih dekat/cepat  ke syurga, elak neraka,ya ampun,,orang Islam elak,jauhi ambil ubat dengan arak, termasuk tabiat minum arak wajib henti kerana Allah,,maaf cakaplah,,syurga itu lebih enak dari neraka,,,ada kisah ular besar tunggu di kuburan mayat si pemabuk arak ,saat kematiannya yang malang  ,,,  hal lain,buat yang masih hidup temui risiko tidak diundang ,contoh gastrik,mabuk melampau ,selebihnya dari kalian,,err,,

 

 

Bismillah,
Emak sy kata,jika orang Melayu dahulu kala, ramai takut makan ubat dengan air kelapa,katanya ada yang boleh maut cepat ?astagfirullah,,,err lepas itu,,sy pun takut makan ubat dengan air kelapa,terutama demam,,,minum air mineral jer,,ok jer,,cer tengok wiki tu risikonya,,memang sy rawat sihir santau dengan air kelapa,tetapi tidak pernah ambil ubat dengan air kelapa,elak risiko malang,,yang tidak di undang,
selebihnya dari kalian,,
air laici emak kata hilangkan panas badan,,
err,jika serasi sihat sambung minum,jika alergik henti segera,,dunia ?cobaan banyak?nak ke syurga kena di uji iman dan amal soleh,sabar selalu,,,,,sekian,,

 

Bismillah,
periksa baik-baik itu susu siapa?susu bini/wife,susu ibu manusia, err jangan minum semua tahu,kang tidak pasal putus cinta,putus jodoh,,,jika orang Islam,,,
mahu makan ubat pun mesti periksa dan try uji susu serasi kalau sebaliknya henti segera ,jika alergik ,,,ada juga contoh ubat seperti antibiotik  tetracycline tidak boleh/tidak di galak ambil dengan susu apa pun,sebab ada risiko tindakbalas ubat tidak boleh larut dalam perut oleh susu ,bahaya,emm,kira tidak serasi,,sebab itu air mineral/kosong  juga jadi pilihan terbaik,,,selebihnya dari kalian,,,,mana air mineral/mati ,,err maaf lah,,lain kali lah,,atau klik sini  ada air mineral di situ,,

Okay,,sekian dahulu buat kali ini,,

Bismillah,sekadar renungan,,buat sendiri dan pengunjung,,Koleksi 2018/2019,,insyaAllah semoga mampu bertahan berdaya maju jaya di dunia pancaroba,,

Alhamdulillah,selamat tinggal  2018,,

Welcome 2019

 

Terimakasih Allah,

terimakasih sumber foto canva di edit semula oleh sy,,

Terimakasih semua

 

 

 

 

Advertisements

1 Comment »

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: