Site icon Medicine Magazine ,by CHE

Bismillah,Hasbunallah walnikmal wakeel,CM+Baru = cecah 15,902 sesak?Allahuakbar Allahuakbar

Advertisements

Bismillah ,Laa illa haillallah Muhammadur Rasulullah
Allahumma solli a’ala Muhammad wa’ala a’li Muhammad oh Allah

Hasbunallah walnikmal wakeel,astagfirullah
Apa cer? baca yang baik tulis pun baik baik lah

InsyaAllah,,CM+baru hari kedua cecah angka lepasi 15K ,ok lah
Secebis sharing renungan dengan fenomena angka covid itu lah

Bismillahirrohmaniroheem

Dari Sumber Al-Quran :Al Anfal Juz 10,ayat 45,46

Yang maksud terjemahan ke ayat Melayu seperti berikut:

45.”Hai orang-orang yang beriman ,
apabila kamu memerangi pasukan musuh ,
maka berteguh hatilah kamu dan
sebutlah (nama) Allah sebanyak-banyaknya agar kamu beruntung”

46.” Dan taatlah kepada Allah dan RasulNya,
janganlah kamu berbantah-bantahan,
yang menyebabkan kamu menjadi gentar
dan hilang kekuatan mu dan bersabarlah.
Sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar“‘

sadaqallahula’zeem,,maaf ,selebihnya tanyalah ustaz/ustazah

Oh ok sabar jer,fenomena perang covid,nampak apa?astagfirullah
telah lama,akan lebih 2 tahun, kena sabar,sabaq,sabor,kerna Allah

Perang urusan kesihatan kendiri + bawah ini untuk staff yang terkesan?

Ada perang ujian saringan covid =sesak
Perang daftar + injek vaksin =sesak
Perang urus kerja di ICU = sesak,
Perang alat bantuan pernafasan cnf =gawat ,berasak juga
Perang inisiatif urus tanam jenazah = kes paling sayu,hening,sebak,sabar

Perang panas /hujan ,di jalanan sana “sabar sabar

ada sepanduk dalam diam minta tolong dengan ayat
Henti,Ada Pemeriksaan Polis,,
lama kan tunggu Mahsyar lagi lama berbaris err nauzubillah,,
Syukur sis masih penjawat awam,,boleh lalu ikut
lorong petugas KKM Alhamdullillah,,ok jer,terbaik
Terimakasih Allah Terimakasih semua
semoga di Mahsyar dapat naik sayap malaikat
tidak perlu tunggu lama,,tidak lapar,tidak sesak,yang semua ada
nauzubillah,,

selebihnya tengok drama real di luar sana,,bawah oh awas  amukan covid
sementara kan,,belum kiamat besar,,masih dalam dunia kiamat covid

 

Mana satu perang paling teruk?
Tanya lah awak ,awak dan dia,,sepertinya,maaf semua kes berat jer,,
Selebihnya perang untuk mentaati perintah Allah ,,

Hilang pantun kalau tambah cerita , ikut pihak Google pula?
Kerja dengan Google juga ker,,betul ker,,?
Err malu nak tulis,,teka teki lah sendiri

Nah saatnya sejarah angka perang covid Malaysia singgah sini da
Berikut 5 benda angka turun ada juga satu benda angka menaik apa,dia?

Trend angka menaik jom tengok,?

Total kes positif baru keseluruhan = 15,902

Total kes Lokal = 15,877

Total kes Kematian = 184 naik sebanyak 40,,bawa sabar mengucap shahadah
selawat ,zikrullah,,semoga okay,,tenang senang dah

Total kes ICU = 950 ,,,,kira katil harian,,jangan tidak kira
kasihan pesakit ,juga staff ,sabar

Total Bantuan alat pernafasan= 468 ,,,perang ,oklah masih bawah 1k

Trend angka menurun ,apa dia?

Total Import = 25 ,,ok bawah 1k juga ,,cantik,,,

hidup biar menuju syurga,usaha elak sesak Mahsyar,,

Inna lilla hi wainna ilai hirojiuun,astagfirullah
Al Fatihah,+ Ayat Qursi bikin sedekah hingga akhir nanti,Alhamdulillah

Semoga yang hidup dan telah tiada dalam lindungan  Allah jua
Err sesak covid dunia,pasti teruk berganda sesaknya di Mahsyar,aduh nangis jua

Sekian Terimakasih Allah
Terimakasih semua Alhamdulillah

 

Admin 01
Penulis /Author

 

Exit mobile version