Category Archives: Outpatient Episodes

Tangan dia diuji sakit,jom tonton video

Advertisements

Knee Injury,Lutut dia cedera Jom tonton

Bismillah,maaf,,sambung semula episod vlog lutut cedera?
Kerja sambilan ,ada kesempatan baru boleh blogging/vlog
Semua tahu,jika tidak cukup free emm ,blog boleh huru hara?
La haulawala quwatailla billahi, free time,sambung  ngeblog

REVIU VLOG

Nah,ringkas ayat apa dia knee injury,saatnya saya tulis reviu
Alhamdulillah,semoga pembaca entri dapat ihsan pahala Alhamdulillah

Knee injury di sini lutut awet itu,pernah cedera , ulang semula?
Tengok vlog atas,lutut dia/dier dalam seluar tidak nampak besi pun

Tetapi bila seluar sudah koyak kesan calar,jatuh bukit batu
Nampak lutut cedera ,takut besi makan tisu dalam area lutut

Moh(let’s) kena segera jumpa doktor elak risiko lebih buruk,teruk tentu?
Syukur jika dirawat sebagai pesakit luar tanpa perlu masuk wad

Maaf ,sudah jadi drama vlog freedengki,juga sekadar sebuah ilusi ?

Maaf,tanya,betulker disini,lutut cedera sebab dosa aurat tidak tutup?
Pakai seluar ketat ,tudung kepala ,tutup sekitar 60-70% sahaja?
Maaf ,baik confirm tanya ustaz,,disini wajah kartun jer

Okay,,ada banyak sebab ujian lutut cedera,satu contoh lain
Sini,cer fikir sendiri ,,,okay ker,,sekadar hiburan?

sekadar mengingat ?jangan umpat,jauhi dosa,
naik jer motor besar jika happy,hebat,best,wow,macam awet itu?

Jika sakit lain cerita?Astagfirullah,walau sihat,mengucap selalu,,
zikrullah jangan lupa Allah,,doa selamat hingga akhirat?

Biasa naik motor boleh kemalangan begini,risiko
kecederaan ,termasuk lutut
Jika motor singgah  dalam air ,sangkut terjatuh?
Best kalau naik motor besar?jika diterbang naik,beri risiko
kemalangan? termasuk lutut cedera?
Jalan-jalan yang beri risiko?doa dan zikrullah selalu,selamat,

Segera dapat rawatan dan makan/ambil  bila perlu, Ubat,Jenis makan/sapu/tampal,ikut doktor anda  supaya hidup ceria semula
Ok,, kepada yang suka aktiviti lasak,berhati-hati selalu,,

Itu anak angkat saya suka ganggu time saya kerja vlog/blogging
Saya doa supaya mereka boleh sambung kerja urus blog saya kelak

Sambung vlog/blogging setelah saya pindah alam ikut perintah Allah
Kearah insan/blog ,mukmin pro,beriman beramal soleh dunia,akhirat,InsyaAllah
usaha road to the Jannah ,ke syurga ,elak neraka ,,amin,,

Sebab itu saya hantar mereka kesekolah Islamik Intergrasi tahfiz
Subhanallah,,moga dilapang/dipermudahkan jalanan hidup ini,,amin,,

Sekian sampai disini dahulu,sebuah cabaran ,selebihnya  reviu dari kalian,,,

Alhamdulillah,,

Terimakasih Allah
Terimaksih semua,,

 

Wound ,Luka cinta ?jom lihat video

Bismillah,Subhanallah Alhamdulillah,temui vlog luka?
Semua tahu apa itu luka,posisi,pelbagai,sedikit atau parah
Nah jika luka ringan ,rawat sendiri atau ke klinik tanpa teka
Lagi episod pesakit luar ,tidak perlu masuk wad,luka tidak parah?

Hello,berhati-hati jika anda luka dengan kencing manis?
Kalau anda bebas dari penyakit kencing manis ok ,syukur
Jika ada yang lalui drama hidup dengan episod kencing manis?
Em,jika luka segera rawat,elak luka merebak sebelum tersungkur?

Reviu Vlog luka cinta?Maaf bukan luka cinta,,

Jom tengok drama vlog dari Channel Che  kali ini?

Punca luka?
Kelihatannya,bro itu,buat kerja lasak tidak guna sarung tangan tebal?
Try guna sarung tangan tebal jika buat kerja kasar seperti video itu,
setuju?terserah,,

Luka pun boleh pengsan?Ya jika alergik darah,,
Pengsan sekejap sahaja?Jenis insan yang bebas penyakit?
Bebas dari penyakit tiga serangkai ,,apa itu?
kencing manis,darah tinggi,kolestrol atau jantung?
atau lebih rangkaian?Selebihnya cerita dari anda,,,maaf,,

Ehh,betulker sis freedengki tolong bro terluka itu?
Emm,maaf,vlog pun macam drama juga,asal cerita tolong orang
tidak ada makna yang tersurat sekadar happy vlogging ,tentu?
Maaf,adaker klinik swasta drJam itu?Ehh ehh,gossipkan orang?

Drama atau vlog,begitu keadaannya,,selebihnya cerita anda?
ada banyak juri awam diluar,,terserah,saya rekacipta vlog

Maaf cakap,tidak puashati?drJam itu betulker Dr Azam PMC ?
Bro luka itu betulker Dato R glamer itu?
Astagfirullah,,tidak ada kaitan dengan saya?
Hello,watak muka gaya itu kebetulan ada di goanimate?

Jangan pula nak gossip,maaf,baik u all gais zikrullah

“Dunia tempat meninggal,Akhirat tempat tinggal”
-Dr Fazilah Kamsah
Pinjam ayat beliau,,moga ada keinsafanlah,,

Sejujurnya Alquran cakap macam itu,,,
Ya Ampun,,Ya Allah,takutnya luka neraka,

nauzubillahiminzalik
Laillahaillahanta subhanakainnikuntuminazzalimin,,
Subhanallahi wabihamdih,,100x setiap hari
Sebagai Muslim,ayat Qursi Allah,jangan dilupakan,,

Luka duniawi boleh dirawat dengan kadar segera,,
Allah izin,,cepat pulih dan kembali hidup sihat happy
Luka,wound  di Padang Mahsyar ,1000 tahun lamanya??
Tambah luka neraka diakhirat?biar ustaz jelaskan,
Takutnya,,,Allahuakbar,,Allhuakbar,,

Doa tidak kira hujan dan panas lepas solat dan luar solat?
Biasa doa lepas solat,Bagi saya ,,nah ayat berikut:

“Allahumma Ajirna minan Naar” ,banyak-banyak kali?
“Maksudnya,Ya Allah jauhkanlah aku dari api neraka”
Ameen,,

Semoga yang baca entri dan doa ini,jika meninggal
terselamat dari luka neraka dan siksa neraka, Ameen

Ok,,err,nanti,nanti ,apa pula ubat rawat luka ?

Jika di freedengkiblog ,,ini,,

klik sini 2 ubat cuci luka beli di kedai Pharmacy luar

Jika di hospital/klinik kesihatan kerajaan Malaysia(KKM)
biasa guna ubat cuci/sapu kes luka macam vlog atas,?

-lotion Flavine,lebih murah untuk pesakit luar
-Povidone Iodine ,lebih mahal,lebih power,
untuk pesakit dalam wad

Krim sapu jenis bukan kategori doktor pakar sini:
CMC
Krim Neomycin

Contoh lain, lagi,yang beli dari luar farmasi KKM:
Selepas cuci luka dengan Lotion luka,,,
pilih satu sesuai,sapu krim ini jika serasi sihat ?Ya,
1-Aloe-vera Plus Hurixs
2-Bepanthen

Jenis luka kecil,guna , Plaster Tampal luka ringan

Selebihnya ,,apa pun rujuk doktor sebelum try,,
elak risiko,,selebihnya cerita luka/rawat luka dunia akhirat
dari anda,

maaf zahir batin jika ada yang terguris luka dunia/akhirat

Allah lebih mengetahui,,Alhamdulillah,
sekian,,

Terimakasih Allah,,
Terimakasih semua

Menstrual Pain,vlog sakit Senggugut,the outpatient,episodes 4

Salam/hello,dengan Bismillah,pentas Vlog muncul lagi
Bersama syukur Alhamdulillah,semoga kerja baik tidak rugi

Nah ,reviu video  sakit senggugut ?
Melayu kata sakit perut ketika datang bulan kepada wanita
dewasa yang di uji Allah Taala di dunia dalam diam tidak terkata?

Mat Salleh kata klik sini,,Dysmenorrhea,,maaf,harap faham,,,,

Terus kaitan dengan ubat apa pula?
Biasa ubat penahan sakit jadi rakan setia bermakna
Ada jenis injeksi juga ker?Ya pasti,,

Maaf dalam video atas makwe itu,enggan di injek sebab takut jarum
Nurse beri ubat jenis makan penahan sakit,,ok sebab sudah biasa

Sepatutnya boleh sedia stok sebelum angin ribut senggugut tiba
Tetapi masalah ubat tamat tempoh time cukup bulan,etc,,jadi isu juga?
Tiba-tiba sakit senggugut datang,terpaksa ajak kawan ke klinik
Jika sudah biasa ke kedai farmasi terus pun ok,lebih jimat kos?
terserah,,,

Ok juga jumpa doktor dapatkan rawatan bertauliah,,
Dapatkan preskripsi yang benar,beli ubat yang betul

Hello,nak tahu ubat jenis apa yang kira ok untuk rawat senggugut?

Jika suka,terkini,  klik sini,,tqs

Boleh try untuk rawat sakit senggugut,

kecuali Indocid,sebab kesan gastrik kuat sangat,try elak makan ?Ikut  nasib  badan  juga?

ooops,,sudah banyak pilihan jangan try belasah semua?

elak risiko,?rujuk doktor juga?

Ya freedengki,selebihnya dari anda?

Pasal ubat gastrik ,,ada banyak jenis? juga mesti rujuk doktor
jika anda alergik dengan ubat penahan sakit,,paling ringan Gelusil
terserah,,jangan ambil lebih dos,,,sabar ,rawat doa ,

Alhamdulillah,The outpatient,Pesakit Luar episod 4

                                                       REVIU DARI

Channel Che

Sekian,,Terimakasih Allah
Terimakasih semua,,