Skip to content
Advertisements

Benadryl,25mg,selsema,batuk pulih cepat, atasi insomnia

Assalamualaikum,,Bismillah Salam sejahtera,Alhamdulillah,
Nah jom ,temui koleksi nota ubat batuk biji bukan syrup lah


Apa itu tablet Benadryl ?

Ikut brand seperti foto kali ini,,
Nama kimia ialah Diphenhydramine Hcl,kekuatan 25MG
kategori ubat biasa antihistamine,ada power bikin tidur
bahan Selebihnya ada tertulis di botol,maaf,la  kena beli?,

Indikasi ?

Bismillah,,Nota Ringkas sini,

foto sumber amazon,re-edit semula by hjhche

1.Kawal batuk
2.Rawat selsema kuat,running nose

apasal biar lama,,,try bendaryl,nah kasi tidur /rehat,,sekali,astagfirullah,,semoga selsema cepat pulih,,

3.Rawat kulit(skin),hidung,mata,tekak gatal,badan alergik

4.Kawal bersin(sneezing)

5.Untuk insomnia,
jika sesuai tanpa perlu ubat tidur  jenis DD (dadah merbahaya),
,contoh si Valium & Zolpidem lah,,maaf ler DD team itu,

Subhanallah,Walhamdulillah,Wallahuakbar,,badan dari hujung rambut hingga hujung kaki,,di dunia temui isu alergik ,gatal,batuk selsema,insomnia,risiko dari kesan alam sekitar?astagfirullah,ujian dari Allah? ,etc,nah terkait yang mampu di rawat oleh benadryl ini?,

 

Tablet Diphenhydramin Hcl 25mg,(benadryl)

 

makan dengan air penawar jika tahu ada unsur sihir,,semoga okay

Apa pula kesan sampingan?

Boleh tidur lena,jika makan lewat malam,nak bangun pun lewat,
susah sikit sebab mahu rehat,haa yang ini jenis kasi tidur untuk rehat jer,
jangan pula kenakan sidia,,kang dosa,,cer tengok pesanan tshirt
di atas,maaf info bersahaja ,,moga ada hikmah nya,,?

Amaran?

Ambil ikut dos/masa sekitar 8jam sekali ambil,selepas makan kenyang?

Bismillah,nah suka,serasi,sedap, makan kenyang sebelum tertidur lena,,dengan air kosong lah,,try dan ejas juga?betul,,semoga tidak lapar time tidur lena,,henti jika tidak serasi ,,,

 

Bismillah,makan ubat dengan kacang?dalam dok tidur masih lapar,tidak cayer terserah,,mak kata kacang bikin angin lagi,,kenyang sekejap lepas itu cepat lapar semula,,orang Melayu mesti makan nasi?iya,,maaf ler jika ada yang tidak suka,,terserah,,

nak makan ,mesti ikut masa/dos  yang betul,,okay jer,,cepat sihat,okay  juga
Tetapi Tolong jangan ambil lebih dos,sebelum masa lepasi 8 jam,Allah murka?
elak risiko tidak di undang,tidur yang melampau termasuk,minum dengan alkohol,
kang yang jelas asyik kerja tidur,tidur,tidur,jangan memandu kenderaan,elak malang,

emm hati-hati juga jika ada yang makan ubat lain yang
beri kesan tidur seperti ubat hipertensi,prazosin,
boleh jer elak makan bersama atau pilih jenis selainnya,
ikut preskripsi doktor anda,,beri kesan tidur berganda

maaf selebihnya info lanjut jika suka klik di sini,jer,,
Diphenhydramine ,wiki

Hello,,ringkas?kalau ada yang semput/asthma okay ker
yang jelas kalau ada penyakit 3 serangkai ker,selainnya ker?
dapatkan nasihat doktor sebelum makan benda Allah ini,,
seperti ubat-ubat selainnya,,,,jangan pula
dikau cari di klinik/hospital kerajaan Malaysia ketika ini,
confirm belum ada kecuali jenis ubat air syrup,,

ketika ini,,ada di talian berikut,,Bismillah,sila klik bawah

,Terimakasih,,sini,,sehingga di kemaskini,,

Jika serasi,buat stok,,

Tablet Benadryl ,rawat selsema ,batuk,alergik,bikin tidur lena,boleh rehat

Sekian,,

Terimakasih sumber link wiki,amazon,
sumber foto edit semula dari canva,

Terimakasih Allah,

Terimakasih semua,,

Advertisements

2 Comments »

  1. Haa,,Bahasa Kantonis cakap lebih kurang begini?
    batuk=kat yok sui
    selsema = siongfong,,,

    okay,,,Asso=auntie lama-lama faham sangat kalau
    yang cakap loghat kantonis,,selesai isu info ubat
    macam lega batuk depa(his/her),,,,

    dunia ubat ,,,sekian,,,

    Like

  2. Haa,,bahasa Tamil cakap
    batuk = e rumbirl
    selsema = sali

    simple,,tapi achi lama=lama lebih faham
    sekali cakap sudah jelas,,,asal faham kira
    solusi info ubat sudah beres,,,?ok jer,,

    sekian,,,

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: